WARMTEPOMPEN

Een warmtepomp verwarmt de accommodatie zonder gas. De pomp haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem.

Soorten warmtepompen

Er zijn 2 soorten warmtepompen: 

  1. Een volledig elektrische warmtepomp. Deze vervangt de gasaansluiting van de accommodatie. Deze warmtepompen zijn relatief duur en stellen hoge eisen aan de isolatie van de accommodatie. Daarom zijn ze vooral interessant voor nieuwbouw of heel goed geïsoleerde accommodaties. Een elektrische warmtepomp zorgt echter wel voor een hoger stroomverbruik. De combinatie met zonnepanelen is dan ook zeer aan te bevelen. In de zomer kan een volledig elektrische warmtepomp de woning ook koelen.
  2.  Een hybride warmtepomp. Hierbij blijft de cv-installatie ook aanwezig en deze springt bij als het heel koud is. Een hybride warmtepomp is vaak aantrekkelijk voor matig tot goed geïsoleerde accommodaties. Het is mogelijk om de warmtepomp te combineren met de bestaande cv-ketel, maar er bestaan ook kant-en-klare systemen. 
4-warmtepomp

Heet water warmtepomp

Veel sportorganisaties kiezen echter voor een heet water warmtepomp, die specifiek voor het douchewater wordt ingezet. Voor de verwarming kiest men dan voor andere maatregelen. 

Onze diensten

Bij FIER Sport bieden wij een tal van diensten aan om ondernemers, sportclubs en organisaties verder te helpen met diverse zaken. Omtrent verduurzaming bieden wij de onderstaande diensten aan.

Infrarood verwarming

Duurzaam lucht, mensen en ruimtes verwarmen met infrarood.

Bekijk dienst

Isoleren

Een goed begin is het halve werk met een sterke isolatie.

Bekijk dienst

LED-sportverlichting

Efficient omgaan met veldverlichting bij uw vereniging of accommodatie.

Bekijk dienst

LED-binnenverlichting

Verbruik minder stroom en breng de energierekening omlaag.

Bekijk dienst

Zonnepanelen

Eigen elektriciteit opwekken met zonnepanelen op de daken.

Bekijk dienst