ZONNEPANELEN

INVESTEREN

Het investeren in zonnepanelen is voor de meeste verenigingen een interessante optie. Vooraf moet er wel een constructieberekening worden gemaakt om vast te stellen of er zonnepanelen kunnen worden geplaatst. Indien uit dit rapport blijkt dat reguliere panelen geen optie is, kunnen wij altijd een lichtgewicht paneel aanbieden. 

Positie zonnepanelen

Het aantal zonnepanelen dat kan worden geplaatst is afhankelijk van de grootte van jouw aansluiting, het beschikbare dakoppervlak en eventuele beschaduwing. Daarnaast heeft ook de oriëntatie van de zonnepanelen invloed op het aantal mogelijke panelen. Een opstelling op het zuiden genereert weliswaar de hoogste opbrengst, maar met een oost-west opstelling zal de opbrengst beter over de dag worden verspreid en passen er meer panelen op het dak. Uiteraard is dit alleen van toepassing op platte daken. 

Salderingsregeling 

Verenigingen met een aansluiting tot en met 3 x 80A, kunnen vooralsnog gebruik maken van de salderingsregeling. Er is inmiddels een wetsvoorstel door de Tweede Kamer aangenomen om deze regeling geleidelijk af te bouwen, maar het is allerminst zeker dat de eerste kamer hier akkoord op geeft. 

Verenigingen met een grotere aansluiting mogen niet salderen, maar kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE++. Meer informatie over de salderingsregeling en de subsidieregeling SDE++ geven wij jou graag in een persoonlijk gesprek. 

Onze diensten

Bij FIER Sport bieden wij een tal van diensten aan om ondernemers, sportclubs en organisaties verder te helpen met diverse zaken. Omtrent verduurzaming bieden wij de onderstaande diensten aan.

Infrarood verwarming

Duurzaam lucht, mensen en ruimtes verwarmen met infrarood.

Bekijk dienst

Isoleren

Een goed begin is het halve werk met een sterke isolatie.

Bekijk dienst

LED-sportverlichting

Efficient omgaan met veldverlichting bij uw vereniging of accommodatie.

Bekijk dienst

LED-binnenverlichting

Verbruik minder stroom en breng de energierekening omlaag.

Bekijk dienst

Warmtepompen

Verwarm uw accommodatie zonder gas met een warmtepomp.

Bekijk dienst