Eigenaar Dave Smits over de FIER Lounge

 In Articles
juichfoto-willem-ii

Eigenaar Dave Smits over de FIER Lounge

Passie voor zaken, kippenvelmomenten door sport, een gezellige sfeer met gelijkgestemden: dat zijn de ingrediënten die de FIER Lounge in de skybox bij Willem II zo succesvol maken. Behalve 19 thuiswedstrijden met een uitgebreid programma in de lounge, zijn er nog tal van andere evenementen. En: het werkt. “Een inspirerende omgeving garandeert succes.”

Als 11-jarige kwam Dave Smits van FIER Sport bij Willem II terecht. Voetballen was zijn lust en zijn leven en dat werd in 1990 beloond met een plek in het eerste elftal van de voetbalclub. “In totaal heb ik vijftien jaar bij Willem II gevoetbald. Daarna ben ik altijd supporter gebleven. Hierdoor heb ik veel mensen leren kennen, niet alleen uit de directie, maar ook de verenigingen en sponsors die bij Willem II actief zijn,” vertelt Dave.

Hij wist als geen ander wat voor positieve invloed een sportevenement heeft op het samenbrengen van ondernemers. “Er is een heel andere sfeer dan op kantoor. Er is de ontspanning van het weekend, het samen beleven van een sportwedstrijd en als je dat combineert met zaken doen, met mensen die op één lijn zitten, wordt er echt wat bereikt.”

Partners die met FIER in zee gaan, komen als sponsors in de lounge terecht. Hier kunnen ze bij maar liefst 19 wedstrijden genieten van een uitgebreid programma. Vooraf aan de wedstrijd is er altijd een inspirerende spreker, daarna wordt er een uitgebreid diner of lunch geserveerd. “We proberen elke keer de verwachtingen te overtreffen en verrassend te blijven. De ene keer hebben we een marketinggoeroe als Jos Burgers, de keer erop Hugo Borst of zangeres Belle Perez en dan weer iemand uit de voetbalwereld zoals Arjan Swinkels of Glenn Helder. We willen inspirerend zijn door afwisseling te bieden.

Naast de wedstrijden, biedt FIER ook nog andere evenementen én zijn ze actief als sparringspartner. Dat houdt in dat we per jaar twee tot vier gesprekken hebben, waarin we kijken of de ondernemer de juiste waarde vindt in de FIER Lounge en waarbij we als platform kunnen helpen.”  Bovendien zijn onze sponsors hiernaast welkom bij de evenementen van Willem II zelf. Hierdoor leer je sponsors uit andere boxen kennen. In totaal zijn er dus zo’n dertig events.”

Het bijzondere van de FIER Lounge bij Willem II is dat na de wedstrijd de deuren van alle 18 skyboxen open gaan. “Dat is echt uniek in Nederland. Je kunt dus in elke skybox binnenlopen voor een borreltje en gesprekken.”

De FIER Lounge is daarin leidinggevend. Het is een plek waar sponsors niet alleen meer omzet kunnen halen, maar ook hun kennis, kunde en passie voor hun bedrijf kunnen delen.” Het succes is alleen al te zien aan het feit dat alle sponsors hebben getekend voor komend jaar – terwijl het nog niet zeker is of alle wedstrijden door kunnen gaan. “We hebben partners die in twee jaar tijd niet alleen hun omzet hebben zien groeien in het algemeen maar in het bijzonder met de partners van de FIER Lounge. En dat alles in combinatie met een ontspannend evenement.”

Recent Posts